Als online ondernemer ben je hoogstwaarschijnlijk ook op de hoogte van zoekmachine optimalisatie, mede daarom zullen jouw strategie en eerste doelstellingen zich beperken tot het creëren van unieke content die voor veel traffic zullen zorgen op je website.
Iets waar iedere marketeer van droomt is organisch gevonden worden boven aan de pagina op het desbetreffende zoekwoord dat verwerkt is in je pagina. Sommige marketeers laten het hierbij, zij denken dat de klus geklaard is bij een groot aantal bezoekers. De kunst is echter om de bezoekers van je website te laten converteren.
Organisch gevonden worden
Het is enorme potentie om via organische zoekresultaten gevonden te worden en hiermee de conversie te boosten. Recentelijk heeft het bedrijf BrightEdge een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot organisch gevonden worden via verschillende kanalen en industrieën.
Hieruit kan geconcludeerd worden dat over de gehele linie organisch gevonden worden het belangrijkste element voor conversie is.
Het organisch gevonden worden in combinatie met unieke content zorgt voor een positieve impact op de omzet. Soms is het enige wat ontbreekt de vaardigheid om deze bezoekers om te zetten naar leads.
Landingspagina’s: wat doen ze?
In de basis zijn landingspagina’s de pagina’s waar je als eerste op terecht komt. In dat geval kan een landingspagina een blog post zijn, een homepage, een pagina met informatie of misschien wel een pagina waarop een product wordt beschreven.
Tegenwoordig zijn landingspagina’s het geheime wapen voor vele bedrijven. Ze creëren specifieke en unieke content om conversie te stimuleren, dat kan zijn om je bezoeker zich in te laten schrijven voor de nieuwsbrief of door een product van je te laten afnemen.
Als online marketeer kan je spelen met de organische gevonden worden pagina’s door het gebruik van links. Het doorverwijzen op je druk bezochte pagina kan zorgen voor een hogere conversie. Uiteraard kan er ook gebruik worden gemaakt van de standaardtechnieken voor organisch gevonden worden. Om de creatie van landingspagina’s om organisch gevonden worden te bevorderen kun je deze gebruiken voor marketing of campagne doeleinden, of in detail topics te beschrijven, of verschillende doelgroepen aan te spreken, enzovoorts.
Optimaliseren van de landingspagina
Zoals eerder vermeld werd kunnen bijna alle pagina’s die content bevatten als landingspagina’s figureren. Je moet hierbij goed kijken wat het doel van de pagina is, want deze pagina’s moeten organisch gevonden worden. Indien er gekozen wordt voor een betaalde campagne dan is het van groot belang dat de bezoeker voor zijn of haar gevoel aan het juiste adres is.
Belangrijke punten die je dient mee te nemen wanneer je een landingspagina creëert om het organisch gevonden worden te verhogen zijn:
- Het toevoegen van de juiste keywords
- Unieke meta link informatie
- Het formatten van je headings SEO
- De laad snelheid van de pagina
- Optimaliseren van beeld d.m.v. ALT tags
Bijhouden landingspagina resultaten
Elke landingspagina heeft unieke resultaten, omdat elke pagina een aparte motivatie heeft om de bezoeker te laten converteren. Het kan zo makkelijk zijn als een download of het bestellen van je online product, het heeft hoe dan ook impact op je omzet.
Wanneer mensen praten over optimaliseren en organisch gevonden worden dan hebben zij het meestal over een betere conversie op de landingspagina. Een van de veelgebruikte methodes is het A/B testen, hierbij worden twee landingspagina’s met hetzelfde doel gemonitord om vervolgens het resultaat te analyseren.
We kunnen ook multivariate testing verrichten, hierbij worden verschillende websitecomponenten van de pagina telkens verandert waarna er nauwkeurig gemeten wordt of het invloed heeft op de conversie.
Over het algemeen spelen de online marketeers met de volgende elementen:
- Headlines
- Body copy (html)
- Vertrouwen (referenties, social media of awards)
- Afbeeldingen en links
- Call-2-action buttons
- Posities van elementen
- Landingspagina’s per apparat
Back to basics
Soms is het goed om weer back to basics te gaan. Het plaatsen van nieuwe content op een simpele manier bekijken. We kunnen unieke content zien als een asset van het bedrijf, indien we organisch gevonden worden.Second Blog article goes here Second Blog article goes here Second Blog article goes here Second Blog article goes here Second Blog article goes here Second Blog article goes here